Limburgs bier

Limburgs bier is een begrip in de Nederlandse bierwereld. De provincie Limburg heeft een rijke historie van bierbrouwen en is thuisbasis van verschillende bekende brouwerijen.

Een van de bekendste Limburgse brouwerijen is Stadsbrouwerij Maastricht. Deze brouwerij, gelegen aan de Maas in het stadsdeel Wyck, brouwt speciaalbieren die geïnspireerd zijn op de geschiedenis van Maastricht. Zo is het Maltezer bier vernoemd naar de patroonheilige van Maastricht, Sint-Servaas, en is het Dorstige Lambertus bier geïnspireerd op de kloosterbrouwerijen uit de Middeleeuwen.

Ook de Brouwheeren, gevestigd in de plaats Gronsveld, staat bekend om haar unieke bieren zoals de Basilicum Bier, een blond bier met een frisse smaak van basilicum, en de Sjeng aan de Geng, een speciaalbier met karamel- en chocoladesmaak. Maastricht is een bekende speler in de limburgse bierwereld.

Een ander bekend Limburgs biertje is Pieke Broodbier, een product waar we vaker over hebben gesproken. Dit lekkere Limburgs bier is gemaakt van onverkocht brood uit de supermarkt.

Al met al is Limburg een paradijs voor bierliefhebbers met zijn vele brouwerijen en unieke bieren. Proost op Limburgs bier!

Leave a comment