Pieke broodbier

Pieke broodbier is een uniek en duurzaam product van Pieke Drinks, een bedrijf gevestigd in Ransdaal, Zuid-Limburg. Dit bier is gemaakt van gebruikte broodresten, wat niet alleen leidt tot minder voedselverspilling, maar ook tot een duurzame en unieke bierbrouw methode.

Fun fact: de mascotte van Pieke Drinks is een wasbeertje, ook wel bekend als ‘trash pandas’. Dit is gekozen omdat wasberen bekend staan als experts in het zien van ‘afval’ als een bron vol kansen en voedingswaarde, precies wat Pieke Drinks ook probeert te doen met hun producten.

Pieke Drinks staat bekend om hun unieke en duurzame producten die bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. Als we samen durven te dromen over wat er allemaal mogelijk is met zogenaamde afvalstromen, kunnen we echt impact maken. Proost op een duurzame toekomst met een glas Pieke broodbier.

Het doel van Pieke Drinks is om voedingsstromen die geen waarde meer hebben voor onze samenleving een tweede kans te geven. Door middel van het upcyclen van onverkocht brood tot bier, willen ze mensen bewust maken van de hoeveelheid voedsel dat we weggooien en tegelijkertijd inspireren met wat er allemaal mogelijk is met deze stromen.

Voedselverspilling is een groot probleem in de wereld, want we gooien jaarlijks ⅓ van al het geproduceerde voedsel weg. Brood is het meest verspilde voedingsproduct in Nederland, met gemiddeld 12 hele broden per persoon per jaar. Pieke Drinks probeert een bijdrage te leveren aan het verminderen van voedselverspilling door middel van hun duurzame producten, zoals Pieke broodbier.

Leave a comment