Maastrichts bier: De dorstige Lambertus

De Stadsbrouwerij in Maastricht is een bruisende plek waar het befaamde Maastrichtse bier, de dorstige Lambertus, wordt gebrouwen. Dit speciale Maastrichtse biertje vindt zijn inspiratie in de historische kloosterbrouwerijen uit de Middeleeuwen en draagt de naam van Maastricht’s beschermheilige, Sint-Lambertus. Als bisschop van Maastricht stond hij niet alleen bekend om zijn liefdadigheid, maar ook om zijn passie voor het brouwen van bier.

De Stadsbrouwerij Maastricht, gelegen aan de oever van de Maas in het stadsdeel Wyck, is de plek waar Maastrichts bier weer tot leven komt. Het historische pand, dat stamt uit 1825, fungeerde ooit als de brouwerij van de familie van Aubel Ridder-pils. Gedurende de jaren ’40 was Stadsbrouwerij De Ridder zelfs de enige werkende brouwerij in het hart van een grote Nederlandse stad.

In 1982 werd de brouwerij overgenomen door Freddy Heineken, die later het bekende Wieckse Witte bier introduceerde. De populariteit van dit Maastrichtse bier leidde tot de verplaatsing van de productie, wat resulteerde in de sluiting van de brouwerij. Gelukkig heropende de brouwerij in 2018 onder de naam Stadsbrouwerij Maastricht, met een hernieuwde focus op de rijke biertraditie van de stad.

Een van de hoogtepunten van de brouwerij is de dorstige Lambertus, een bier dat perfect samengaat met gerechten met een robuuste smaak. Denk aan heerlijke gerechten zoals stoofvlees, gegrild rundvlees of een stukje kaas. De dorstige Lambertus belichaamt de ambachtelijke passie en het vakmanschap van de brouwerij, en is een waar genot voor liefhebbers van Maastrichts bier.

Dus hef het glas, proost en geniet van de verrukkelijke smaken van dit authentieke Limburgse bier. Stadsbrouwerij Maastricht nodigt je uit om de rijke biercultuur van Maastricht te ervaren en te ontdekken hoe de traditie van het brouwen van Maastrichts bier nieuw leven wordt ingeblazen in deze bruisende brouwerij aan de oevers van de Maas.

Dit heerlijke Maastrichtse bier is onderdeel van ons drankassortiment en ontvangt u onder andere bij afname van een luxe borrel inclusief drank.

Leave a comment